Δευτέρα, 19 Απριλίου

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 23923 30045 από 8πμ. – 2μμ.

Άρθρα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Παγκόσμια Μέρα Εθελοντισμού

Παγκόσμια Μέρα Εθελοντισμού

 

 129183023_228334772053184_6941060135319053571_n

Η δυναμική δράση του Εθελοντισμού έχει παγκοσμίως μία ολοένα και αυξανόμενη τάση. Ιδίως στο Δήμο Θερμαϊκού, η ευαισθησία των ανθρώπων όλων των ηλικιών γεννά μεγάλες ελπίδες για το μέλλον. Η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού μας τονίζει την σπουδαιότητα της ύπαρξης των εθελοντικών ομάδων στην κοινωνία μας.

Με την ευκαιρία αυτή o Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, στο μήνυμά του δηλώνει τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους εθελοντές, τους γιατρούς και τους απλούς πολίτες, που στηρίζουν με τις πράξεις και την αυτοδιάθεσή τους τις ομάδες αυτές. Η εθελοντική πράξη ενώνει τις προσπάθειες των ανθρώπων και αγγίζει τις ζωές τους. Είναι έκφραση, είναι ανάγκη. Είναι αμοιβαιότητα, εμπιστοσύνη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Οι εθελοντές δημιουργούν δεσμούς εμπιστοσύνης, κοινωνικής ανάγκης, συνοχής, κοινωνικής ταυτότητας και μέλλοντος. Στο σοβαρό τους έργο πρέπει όλοι να σταθούμε αρωγοί. Είναι το καλύτερο φάρμακο για την ασθένεια της κοινωνίας μας: την «αδιαφορία για τον διπλανό μας».

Για τη σημερινή μέρα δηλώσεις κάνει και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Εθελοντισμού, Παναγιώτης Τροκάνας: «Ο Εθελοντισμός στηρίζει τις κοινωνίες, μέσα από την προσφορά και την αλληλεγγύη, με δράσεις που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων και την παροχή βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται. Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Είναι αμφίδρομος. Ωφελεί αυτόν που διαθέτει τον εαυτό του αλλά και αυτόν που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο του. Βρισκόμαστε κοντά και ενθαρρύνουμε το έργο των εθελοντών μας. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εθελοντές και να γεμίσουμε χαμόγελα στους γύρω μας».

 Για το Γραφείο Τύπου

Κων/να Τάπρα,

ΔΕ Δημοσιογράφων

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

«Ήρωες 21 σε Δράση» Μάρτιος – Απρίλιος, 2021 – Ευχαριστήριο

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την συμμετοχή σας στην πρώτη διαδικτυακή δράση «Ήρωες 21 σε Δράση» του Δήμου Θερμαϊκού, η οποία ολοκληρώθηκε...

«Ήρωες 21 σε Δράση»

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 «Ήρωες 21 σε Δράση»  Ευχαριστούμε πολύ για τα έργα: Λάζαρος, 11 ετών, Περαία Τίτλος έργου: «Εκεί στον άλλο κόσμο που είναι ο Ανδρέας Μιαούλης, το βλέμμα...