Παρασκευή 26-04-24
ΆρθραΝΕΑΘΕΜΑ: Πρόγραμμα «Παιδί & Καλοκαίρι»

ΘΕΜΑ: Πρόγραμμα «Παιδί & Καλοκαίρι»

Την ανάγκη πολλών εργαζόμενων γονέων για τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών αφουγκράστηκε η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, η οποία, μέσω της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Πολιτικής – Αλληλεγγύης & Απασχόλησης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ), υλοποιεί πιλοτικά το πρόγραμμα «Παιδί & Καλοκαίρι».
Πρόκειται για την παραγωγική απασχόληση παιδιών 6-12 ετών σε ελεγχόμενο χώρο από εξειδικευμένο προσωπικό με σκοπό την εξεύρεση διεξόδου για την ικανοποίηση της πηγαίας και διαρκώς αυξανόμενης ενεργητικότητας τους μέσω καλλιτεχνικών εργαστηρίων.
Το πρόγραμμα «Παιδί & Καλοκαίρι» θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου. Απευθύνεται σε παιδιά εργαζόμενων γονέων, που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του Δήμου Θερμαϊκού ή και κατοίκων, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση εγγραφής παιδιού, που διαμένει σε όμορο Δήμο, με την προϋπόθεση ότι αυτή είναι εφικτή λόγω ύπαρξης κενής θέσης ή ότι εξυπηρετείται η ιδιαίτερα οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων.
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις (3) περιόδους.
1η περίοδος 22/6 – 10/7
2η περίοδος 13/7 – 31/7
3η περίοδος 3/8 – 28/8
Το κόστος της κάθε περιόδου ανέρχεται στα 90€ / περίοδο / παιδί για τους δημότες και 130€ / περίοδο / παιδί για τους μη δημότες.
Δικαιολογητικά:

1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση
2. Βεβαίωση εργοδότη και των δύο γονέων
3. Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού.

«Πρόκειται για μία ασφαλή λύση για όσους δεν έχουν την πολυτέλεια του παππού και της γιαγιάς. Η ικανότητα κοινωνικοποίησης, η περισσότερη ανεξαρτησία, η μάθηση νέων πραγμάτων για την καθημερινότητα και το σχολείο, η ατομική υγιεινή και η πειθαρχία είναι μερικές από τις πολλές θετικές παραμέτρου αυτής της ενασχόλησης», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Πολιτικής – Αλληλεγγύης & Απασχόλησης, Τατιανός Μάγγος.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, Θεμιστοκλής Ασθενίδης, επισημαίνει πως «πρόκειται για μία νέα προσπάθεια του Δήμου, η οποία πιστεύουμε να τύχει της θερμής ανταπόκρισης των εργαζόμενων γονέων και φυσικά να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές».

 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ