Κυριακή, 13 Ιουνίου

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 23923 30045 από 8πμ. – 2μμ.

Άρθρα ΝΕΑ ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ!

ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ!

 
 
ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ!
Πολλές οι λαθραίες συνδέσεις. Τσουχτερά τα πρόστιμα.
 
Η μεγάλη πρόκληση, το σημαντικό έργο αιχμής…η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ… υλοποιείται ταχύτατα. Το μεγάλο όνειρο και συνάμα μια πολύχρονη απαίτηση και διεκδίκηση των κατοίκων του Δήμου μας, επιτέλους, πραγματοποιείται με γοργούς ρυθμούς!
Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Εταιρίας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) υπολογίζεται ότι αυτές τις μέρες θα ειδοποιηθεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ) για πρόσκληση των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών, οι οποίοι διαθέτουν ακίνητα στις οδούς που αναγράφονται κατωτέρω.
 
1.     Ξενίου Διός (Ε.Ο. Θες/νίκης – Ν. Μηχανιώνας έως 170 μ. πριν την οδό Ακτής.
2.     Πινδάρου (Ομήρου – Σαπφούς).
3.     Αριστοφάνη (Ομήρου – Σαπφούς).
4.     Προμηθέως (Ε.Ο. Θες/νίκης – Ν. Μηχανιώνας – Ομήρου).
5.     Δευκαλίωνος (Ησιόδου – Αισχύλου).
6.     Φιλίππου (Ιωνίας – Ακτής).
7.     Ρήγα Φερραίου (Ιωνίας – Θερμαϊκού).
8.     Παπάγου (Θερμαϊκού – Ακτής).
9.     Φιλελλήνων (Ιωνίας – Ακτής).
10. Διογένους (Αμπελοκήπων – Φιλελλήνων).
11. Ψαρρών (Παπάγου – Βότση).
12. Θερμαϊκού (Αμπελοκήπων – Φιλελλήνων).
13. Ανθέων (Αμπελοκήπων – Φιλελλήνων).
14. Κρήτης (Ρ. Φερραίου – Φιλίππου).
15. Ησιόδου (Φιλίππου – Προμηθέως).
16. Ιωνίας (Φιλίππου – Προμηθέως).
17. Σ. Βέμπο (Κρήτης – Ε.Ο. Θες/νίκης – Ν. Μηχανιώνας).
18. Κρήτης (Σ. Βέμπο – Περικλέους).
19. Περικλέους (Κρήτης – Θερμαϊκού).
20. Θερμαϊκού (Περικλέους – Γρηγορίου Ε΄).
21. Γρηγορίου Ε΄(Θερμαϊκού – Ακτής).
22. Σόλωνος (Ε.Ο. Θες/νίκης – Ν. Μηχανιώνας – Θερμαϊκού).
23. Θερμαϊκού (Σόλωνος – Σωκράτους).
24. Σωκράτους (Θερμαϊκού – Ακτής).
25. Αριστοτέλους (Σμύρνης – Σωκράτους).
26. Ηπείρου (Κρήτης – Ακτής).
27. Θερμαϊκού (Ηπείρου – Σωκράτους).
28. Αριστοτέλους (Ηπείρου – Σωκράτους).
29. Έλλης (Κιλελέρ – Ακτής).
30. Μακαρίου (Κρήτης – Ακτής).
31. Θερμαϊκού (Μακαρίου – Έλλης).
32. Αριστοτέλους (Μακαρίου – Έλλης).
 
Με παλαιότερη ειδοποίησή της η ΕΥΑΘ ενημέρωνε την Δημοτική Αρχή ότι με βάση τις καθημερινές μετρήσεις εισόδου λυμάτων στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων διαπιστώνεται συνεχώς αύξηση του όγκου των. Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες της ΕΥΑΘ, αλλά και της ΔΕΥΑΘ ότι αρκετοί δημότες προβαίνουν παράνομα σε συνδέσεις των ακινήτων τους με το δίκτυο.
Έτσι, η ΕΥΑΘ προχώρησε σε έλεγχο των αγωγών από ειδικό συνεργείο βιντεοσκόπησης για καταγραφή όλων των παράνομων συνδέσεων, τεχνικό έλεγχο των κατασκευαζόμενων δικτύων, εντοπισμό, τυχόν, ελαττωμάτων και αποκατάσταση τους από τον ανάδοχο, πριν την έναρξη της κατασκευής των ιδιωτικών διακλαδώσεων.
Από τις αρχές του τρέχοντος μηνός η βιντεοσκόπηση θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους δρόμους της Περαίας, με προοπτική ολοκλήρωσης μέχρι τις 15/5. Ανάλογοι έλεγχοι θα ακολουθήσουν στους Νέους Επιβάτες και την Αγία Τριάδα.
Μέσα στο έγγραφο της ΕΥΑΘ επισημαίνεται, επίσης, πως «η κατασκευή των ιδιωτικών διακλαδώσεων των ακινήτων γίνεται ΜΟΝΟ από την ΕΥΑθ αφού καταβληθούν από τους ιδιοκτήτες τα τέλη σύνδεσης και η δαπάνη διακλάδωσης». Επιπροσθέτως, ενημερώνει ότι «απαγορεύεται η εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας αποχέτευσης έξω του σίφωνος στον οποίο καταλήγουν οι εσωτερικές εγκαταστάσεις αποχέτευσης του ακινήτου καθώς και η εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας για τον σκοπό λαθραίας αποχέτευσης ακαθάρτων στο δίκτυο αποχέτευσης».

Η παράβαση αυτή τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών και με χρηματική ποινή με δικαίωμα της ΕΥΑΘ να ασκήσει κατά τη διαδικασία του άρθρου 22 του Α.Ν. 1539/38 «περί προστασίας των δημοσίων κτημάτων» την άμεση επαναφορά στην προτέρα κατάσταση.

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΔΑΠ – ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΚΔΑΠ ΔΗΠΠΑΚΥΘ 2021 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΔΑΠ – ΔΗΚΕΘ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΤΗΣ ΔΗΚΕΘ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΚΔΑΠ ΔΗΚΕΘ 2021 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ

Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτής Νο6+ Νο7

Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτής Νο6+ Νο7 ΠΕΡΑΙΑ - Ν.ΕΠΙΒΑΤΕΣ - ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, Δήμου Θερμαϊκού Αντιδημαρχία Τουρισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Εθελοντισμού Δήμου Θερμαϊκού ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. - Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας στο Δήμο...