Δευτέρα, 19 Απριλίου

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 23923 30045 από 8πμ. – 2μμ.

Άρθρα Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας 2016 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

2016 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Μάιος 2016  «Τα μυστικά της θάλασσας ξεχνιούνται στο ακρογιάλι..»

Η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα», με στόχο να τονίσει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. σας καλεί στις γαλάζιες γιορτινές ημέρες θάλασσας με θεματική ενότητα ΜΑΙΟΣ 2016 – «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ…», οι οποίες συμμετέχουν στο φετινό calendar του συνεδρίου EUROPEAN MARITIME DAY 2016, στο λιμάνι Τurku της Φινλανδίας.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ 2016:

8 & 9 /05 – ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΒΟΛΟ – ΦΑΡΟΣ, Αγγελοχωρίου (Κυριακή 8 Μαΐου – Ανοιχτό για το κοινό – 9:00 – 13:00
Δευτέρα 9 Μαΐου – Επισκέψιμος ο χώρος για τα σχολεία -9:00 – 13:00) Σκοπός της δράσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το Φαρικό σύστημα της Ελλάδας. Η παρούσα προσπάθεια αποσκοπεί στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Φάρων.

13/05 – ΕΛΛΗΝΥΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ – Αγγελοχώρι Ανοιχτό για το κοινό από τις 10:00 – 12:00 Ο επισκέπτης ξεναγείται και μαθαίνει τη διαδικασία παραγωγής αλατιού.

22/05 – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ – Επανομή (Οικογενειακή Ξενάγηση) Eνημερωτική Περιβαλλοντολογική ξενάγηση στη λιμνοθάλασσα της Επανομής. Μαθαίνουμε για τη πανίδα, τη χλωρίδα της περιοχής και την αναγκαιότητα της προστασίας της λιμνοθάλασσας. Συνάντηση στις 10:00 στο κτήμα του Καραγκιόζη, στο τέρμα των λεωφορείων – περιοχή Πάλιουρα Επανομής. Ξενάγηση και εξερεύνηση στον μικρό υδροβιότοπο της κοντινής περιοχής της Πάλιουρας και μετά επίσκεψη στις Αλυκές του Αγγελοχωρίου. Θα ακολουθήσει οικολογικό παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους!

28/05 – «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ…» Γ. Σεφέρης. Άμμο κατασκευές στους Νέους Επιβάτες. Περιμένουμε μικρούς και μεγάλους φίλους να δημιουργήσουν γλυπτά με την άμμο. Μια δράση με στόχο να αφυπνίσει την ευαισθησία του πολίτη μέσα από μια καλλιτεχνική προσέγγιση, μια ειρηνική διαδήλωση για την προστασία της Θάλασσας. Οπότε σας περιμένουμε όλους ατομικά ή με μικρές ομάδες να πάρετε μέρος δημιουργώντας τρισδιάστατα γλυπτά με άμμο, τα καλύτερα έργα θα δημοσιευτούν στα social media της περιοχής και σε ευρύτερη εμβέλεια. Θα ήταν χαρά μας να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους με μεράκι να ενισχύσουν την δράση την ημέρα υλοποίησης της. Η δράση θα ξεκινήσει στις 18:30 στην παραλία μπροστά στην κεντρική πλατεία του Μπαξέ.

29/05 – ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΑ! Λιμάνι Ν. Μηχανιώνας (ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ) Υποδοχή κοινού από τις 10:30 – 12:30 – ξενάγηση στην Ανεμότρατα. Το συγκεκριμένο project δίνει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να ενημερωθούν για την λειτουργία της μηχανότρατας και τους σωστούς τρόπους ψαρέματος. Ο σωστός τρόπος ψαρέματος και η προστασία της Θάλασσας είναι αρχές τις οποίες πρέπει για τις σεβαστούμε. Επαγγελματίες του είδους θα ενημερώσουν τον τρόπο λειτουργίας της μηχανότρατας, τους κινδύνους και τους φυσικούς κανόνες που υπάρχουν. Το πάθος και η αγάπη των ψαράδων για τη θάλασσα τους είναι ο βασικός παράγοντας για την επιλογή των συγκεκριμένων ομιλητών.

ΜΑΙΟΣ 2016 – ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (ΔΡΑΣΕΙΣ) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ: Υπεύθυνη Δράσεων για το European Maritime Day 2016 στο Δήμο Θερμαϊκού, Ανδρονίκη Ράπτη, (ΠΕ) Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, στο ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. & Αγγελική Ταβάγειου, μέλος του Διοίκησης του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

«Ήρωες 21 σε Δράση» Μάρτιος – Απρίλιος, 2021 – Ευχαριστήριο

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την συμμετοχή σας στην πρώτη διαδικτυακή δράση «Ήρωες 21 σε Δράση» του Δήμου Θερμαϊκού, η οποία ολοκληρώθηκε...

«Ήρωες 21 σε Δράση»

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 «Ήρωες 21 σε Δράση»  Ευχαριστούμε πολύ για τα έργα: Λάζαρος, 11 ετών, Περαία Τίτλος έργου: «Εκεί στον άλλο κόσμο που είναι ο Ανδρέας Μιαούλης, το βλέμμα...